Isolering

Vi utför flera olika typer av isolering.
Vindsisolering, snetak, vägg och golvisolering samt tankisolering. Vi använder iCell isolering. Våran spruta som vi använder kan hantera cirka 18kg isolering per minut vid öppen isolering.

isolering_termexVindsisolering
Utan mössa fryser man. Varm luft stiger och det innebär att en stor del lämnar ditt hem just denna vägen. Ett av de billigaste och enklaste sätten att sänka energibehovet i hemmet är att tilläggsisolera vinden. Vi rekommenderar minst 50 cm isolering på vinden. Vi använder oss av miljövänlig isolering som tillverkas av återvunnet tidningspapper. Denna isolering andas vilket gör den perfekt för både nya och äldre hus. Är det redan spån som isolering så finns ingen anledning att ta bort den så länge det finns plats att lägga önskad höjd på isoleringen.  3 dm av termex lösull motsvarar ca 11 dm spånisolering.

Vägg och golvisolering
Att våtisolera väggar är ännu inte så vanligt i Sverige men det börjar bli och framför allt vid renoveringar av äldre timmerhus. Att våt isolera innebär lite kortfattat att cellulosa isolering blandas med lim och vatten och sprutas på väggen. Det blir ett oslagbart isolervärde då alla hål och luftspalter försvinner. Efter sprutningen av väggarna så rakas överbliven isolering ner på golvet och sugs sedan upp och läggs med fördel på vinden. Isoleringen andas och den fukt som blir avgår via den naturliga vägen ut. Denna metod skapar en skiva som andas och du behåller husets tidigare egenskaper men med bättre isolering.
Golv fylls med antingen den överblivna isoleringen eller med samma som vinden.

ackinst6Isolering av ackumulatortank
Att ha en dålig isolerad ackumulatortank är något vi stött på många gånger. Att bygga in tanken och sedan fylla den med lösull är det absolut bästa du kan göra för att underlätta eldningen framförallt
sommartid. Med en välisolerad tank ska du inte behöva elda mer än en gång i veckan när huset inte har behov av värme.

Har du funderingar eller vill ha en offert så är du varmt välkommen att höra av dig till oss!